onsdag 19 december 2012

Våldtäkt av normalgraden, va????

Våldtäktsmannen stoppade upp fyra fingrar i hennes underliv så att hon nästan förblödde. Men tingsrätten dömer honom inte för grov våldtäkt. Anledningen är att det råder oklarheter om huruvida mannen bar en klackring eller inte.

Jag förstår mig inte på våra lagar. Hur kan en våldtäkt vara av normalgraden? Och om dom anser att det var en sådan som tjejen som det står om här utsattes för så undrar jag vad dom anser att en grov våldtäkt är. Om någon är nära att dö så måste det väl ändå vara grovt?

Och vad spelar klackringen för roll? Det är våldtäktsmannen som har gjort så kvinnan nästan förblödde, vare sig han hade klackringen på eller inte. Han påstår att han tog av sig den, då måste han ha förstått att den skulle göra mer skada på, än om han (verkligen) tog av den.

Hade det inte varit våldtäkt och förövaren gjort så att kvinnan nästan förblött så hade det väl ändå varit mordförsök. Det kanske också finns av normalgraden...

Våldtäkt av normalgraden måste vara bland det dummaste jag har hört. Vem/vilka har kommit  fram till den slutsatsen. All våldtäkt måste vara grov. Att göra en annan människa illa är alltid grovt tycker  jag.

Jag blir så arg, ledsen, besviken, förbannad när jag läser om sånt här. Stackars våldsoffer. Finner inga ord.9 kommentarer:

 1. Godmorgon!Man blir så frusterad så att man kokar!!!Det är samma som hedersmord Hur kan ett mord bli heder?????........... Bra förslag med lingonsylt... Oliwer blev elegant i kostymen.Ha en bra dag vännen! Morgonkram!

  SvaraRadera
 2. Mors,,Ja du,kan en våldtäckt graderas,märkligt,en våldtäckt är väl alltid ett grovt brott..
  Jo Mora Träsk dom turnerar för fullt,nu roar dom barnen till de föräldrar,,som dom roade för många år sen..Haé Kram.

  SvaraRadera
 3. Fy 17, stackars tjej. Hur kan man säga normalgrad.
  Tycker dom dömer så konstigt.
  Har läst att i min byhåla har någon kört rattfull den om något borde straffas ordentligt. Många gånger tycker jag det är mer dalt än straff.
  Den kransen väger ganks mycket. Det har redan varit en godisråtta där men han tar dom som sitter under rosetten.
  Jag var oxå pigg kväll och natten förr men när jag tvingar mej upp på morron har fasta sovrutiner. Här ringer väckarklockan vardag som helg.
  Kram och ha en bra dag

  SvaraRadera
 4. Helt galet hur de bedömer våldtäkt, det borde ju vara klockrent, hon blev ju dessutom skadad, finns väl inget normalt i en våldtäkt! Skrämmande!
  Snöar för fullt här igen, så vi får nog en vit påsk också! =)
  Kanske dax att att en städrunda och sedan ta fram minigranene och lite tomtar i helgen! =)
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 5. jag förstår inte hur man kan komma undan nått sånt. eller hur andra människor kan utsätta andra för såna saker de måste ju vara nått som inte stå helt rätt i deras huvud .
  Man blir så lessen arg när man läser sånt

  SvaraRadera
 6. Skrämmande med alla våldtäkter som finns och man kan undra vad det är som gör att de våldtar. Kram

  SvaraRadera
 7. Det är ju helt vansinning !! I mina ögon är all våldtäkt fruktansvärd, och ska straffas å det grövsta !!

  SvaraRadera
 8. Hur dumt som helst... Finns ingen ursäkt för våldtäkter över huvud taget!

  SvaraRadera
 9. Har aldrig hört något så urbota dumt! Finns väl inget normalt i en våldtäkt...det är ju ett fruktansvärt GROVT brott oavsett klackring eller ej! Kramiz

  SvaraRadera