torsdag 10 januari 2013

Hemsk läkare / Underbar läkare / Konstiga dagar

Min husläkare tänker inte ta över min sjukskrivning. HL tycker att dom jag går hos i rehab kan ta hand om den. Jag och dom på rehab har sagt till HL att dom ej sjukskriver. Efter det samtalet blev jag väldigt ledsen och grät mycket. Det är inte första gången HL säger så.
Hemsk läkare.

Jag har varit hos reumatolog för att utreda om jag har mb dercum. Som tur är har jag inte det. Men eventuellt en början på det. Inte heller artros. Däremot fick jag mycket information om fibromyalgi. Jag fick tips om en smärtläkare som är expert på fibro. Jag rekommenderades att ta kontakt med fibrogrupp. Jag ska inte träna på motionscykel eller styrketräning. Ingen ska känna och klämma på mig. Däremot ska vattengymnastik vara bra för mig. R var en helt underbar människa. Så otroligt snäll. Förklarade bra. R gjorde mig så glad.
Underbar läkare.


Har även pratat med jobbet, F-kassan, bett en vän om hjälp att ta reda på en husläkare som en vän till henne går hos (svaret blev nej...). Fått höra två hemska saker som inte är direkt mot mig, men känner av det i alla fall.

Äntligen har jag bestämt mig för att byta husläkare. Jag måste ringa om det. Ringa sjukgymnast om vattenjympa. Ringa sjuksköterskorna och fråga hur det går med mina remisser (är dom ens skickade), beställa tid för blodtrycksmätning. Hade en aning för högt 148/96. Puls 86.

Men dom här dagarna har varit väldigt konstiga. Min sinnesstämning och kroppen. Har aldrig känt så här. Reumatologen tog lite försiktigt i mig. Kände inget speciellt då men efter ett par sekunder gjorde det ont på vissa ställen. Ungefär så har min sinnesstämning känts. Som att någon tagit på mina tankar och sen har det gjort ont. Kroppen har ömmat mest hela tiden. Jag har sovit mycket, i omgångar. Men ändå varit trött hela tiden. Orkeslös. Energilös. Jag har varit glad men deppig samtidigt.När jag sov vaknade jag många gånger av att det gjorde så ont i höfterna och ryggslutet.
Konstiga dagar.


MEN jag har köpt garn till hjärtekatt, laddat batterierna till kamerorna, läst ut min bok och lagt pussel (på datorn iofs). Jag har kollat upp fibromyalgiförening som låter mycket intressant, ska fortsätta att läsa om det. Nu tittar jag på ny serie på tv;n och har ljus tända.


15 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Hoppas du kan få tag i en bättre husläkare nu, det där lät ju inte alls bra! Min är en seg sak och knappt anträffbar, så brukar ringa och sen får jag träffa den som är ledig! Skönt att du kan utesluta några saker nu. Vilken serie har du sett ikväll? Jag såg på Person of interest, den var rätt lovande!
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 2. Hoppas att du kan få tag på en bra läkare. Vattengympa skulle nog vara bra för dej.I skype kan man ha både med och utan video Och det är gratis..Nattakram!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag hinner göra en hel del medan jag ser på tv, så det är lugnt!
  Funderar på att byta vårdcentral men dit jag vill har de intagningsstopp, finns en hel del jobbiga personer som jobbar där jag är listad! Hoppas du kan sova lite sen!
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 4. Jag är så ledsen att du må sådär. Vissa läkare är hemska, ibland undrar man vad det är för personer som blir läkare när de inte verkar ha någons om helst känsla för hur människor kan må. Men det finns säkert guldkorn i den yrkeskåren också, lyllos de personer som finner dem.

  Okej, nej men om du skriver så så ska jag väl allt försöka att inte känna dåligt samvete om jag åker på semester eller blir sjuk, tack för de kloka orden:)

  Nej, du gör verkligen rätt i att kolla upp ev allergi först, så du slipper sätta dig i dumma problem:(

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Jag bytte vårcentral och det är det bästa jag gjort.....man ska inte stå ut med att läkare behandlar en illa.

  SvaraRadera
 6. Kväller,,Hoppas det löser sig med läkaren...Din rebusgissning är i svarsmappen,,Haé Kram.

  SvaraRadera
 7. Hoppas verkligen att du får tag på en annan läkare...visst är det en stor skillnad på läkare och läkare, många läkare är inte ens värda att få kalla sig läkare! Hoppas du nu kommer in i en lite bättre period igen...hörs som du haft det riktigt jobbigt. Kramiz

  SvaraRadera
 8. Smart tänkt att byta husläkare, man vill ju kunna bli bemött med respekt. Kram

  SvaraRadera
 9. Hoppas du hittar en husläkare som du känner förtroende för!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Det låter som om du behöver en KRAM !!

  Viggo har precis fått börja äta godis så det går faktiskt väldigt bra. Han brukar bara få smaka någon pyttebit choklad ur min påse och än så länge är han väldigt nöjd och glad med det :)

  SvaraRadera
 11. Hoppas verkligen att du får tag i en BRA läkare.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. sv; Tack för frågan! Har redan svarat på frågestunden, så du får svaret här istället. Jag skulle nog bjuda Justin Bieber, Nellie Berntsson, Rolf-Göran Bengtsson och Linn Olsson:)

  SvaraRadera
 13. Hoppas att armbandet kan ge mej bättre sömn. Har fått små utslag där det sitter.

  Gött att höre att du inte har Morbus Dercum.

  Är det samma sak över hela landet med husläkare. Jag har inte valt kollar upp dom som finns på vår Vårdcentral, men det är tummen ner för dom jag träffat.

  Här jag bor behöver man ej ha remiss för att komma till gymnast. Simma är ju bra om man tål klor.

  Den bästa gymnast jag har haft är en idrottsgymnast. Ibland funderar jag på om det finns någon kinesisk läkare och gymnast, men då får jag säkert åka många mil för att få träffa en.

  Vet du jag tycker att nakenkatter är fula stackars katter som ser ut så.

  Kram till dej från mej

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Ledsamt om din sjukdom och läkare!
  Jag har inte mycket till övers för läkare i allmänhet.Men nu blev jag sjuk strax före jul och träffade en underbar läkare,Mohammed,på vårdcentralen.Jag fick åka taxi till sjukhuset och blev inklagd ett par dagar.Och proppad nmed pencilin.En infektion som kallas ros.
  Är på bättringen.
  Min son har eksem sedan födsel och är för sjuk för att jobba,,men för frisk att vara sjukskriven.Går på rehab.Visst är det märkligt med läkare och vården!En stor kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del läkare kan man undra varför dom är läkare. Om dom inte kan visa empati och sympati så borde dom valt ett annat jobb tycker jag.
   Jag har aldrig hört talas om infektionen ros. Vad händer om man får det?
   Vad bra att du fick träffa en bra läkare som kunde hjälpa dig och framför allt att du är på bättringsvägen.
   Vad jobbigt för din son. Det är konstigt att man kan vara för sjuk för det ena men för frisk för det andra. Alla regler bör nog ses över och anpassas till verkligheten.
   kramar =)

   Radera