fredag 18 januari 2013

Hemlös kan inte äga telefon / Inför hemlös-id eller vad...

Från Laila Bagges blogg:
Gissa om jag tappar hakan när den "hemlösa" mannen tar fram en mobiltelefon som ringer och svarar i den!!! Vem fan har råd med en mobiltelefon om man är hemlös och sitter i och tigger på gatan??? Om man har råd att ha en mobiltelefon så känns det inte direkt trovärdigt att sitta med knäppta händer och be om pengar på sina bara knän med en skylt där det står hemlös! Och vem var den andra personen som han pratade med? Uppenbarligen så hade den personen också en telefon, det verkar vara ganska välbärgade "hemlösa" som vi har här i Sverige...


Det är ju inte klokt det hon skriver. Hur kan man skriva något så dumt/elakt? Vad kostar en mobil? Ett par hundra. Han kan även ha fått den. Uppenbarligen hade den andra personen också en telefon. Oj, smart uttänkt...Men hur vet hon vem den andra personen är? Eller känner en "hemlös" bara andra "hemlösa". Och om vi nu hade ganska välbärgade "hemlösa" i Sverige så vad vore det för fel med det? Då skulle dom ha lite valmöjligheter i alla fall.
En annan tanke. Reagerar du på alla barn som sitter med  sina iphones och leker? Dom har ju antagligen fått den av någon precis som den hemlösa kan ha fått sin mobil av någon.


Hon skriver att hon spände ögonen i mannen som var "hemlös" och när hans blick mötte min så gömde han telefonen på en sekund. Ursäkta, men det tror jag är skitsnack.

Sen skriver hon om hur hon hjälpte en hemlös man med trasiga skor i USA. Hon sprang efter honom för att fråga om skostorlek. Sen gick hon och köpte ett par nya skor till honom. När mannen fick dom så sken han upp som en sol, tog på sig skorna tackade och gick. En präst gick fram till Laila och sa att det var ganska meningslöst att ge mannen nya skor för chansen att någon skulle sno dom när han sov var stor. Då blev hon chockad över att en präst sa så. Hon svara med att hon inte kan strunta i att hjälpa någon bara för att någon kanske snor skorna.


Ett par skor är väl dyrare än en billig mobil? Och tänker dom i USA som Laila så... "Vem fan har råd med ett par nya skor om man är "hemlös" och sitter och tigger på gatan"

Inlägget avslutas så här:
Med detta i minne så blir jag förbannad när jag ser människor som jag gjorde idag....man blir misstänksam och rädd för att hjälpa fel "hemlösa" och den känslan gillar inte jag!!! Grrr...

Ge pengarna till Situation Stockholm, Tidningen Fokus, Statsmissionen, Frälsningarmen eller någon av alla andra som hjälper dom hemlösa så slipper du vara misstänksam och rädd.

Eller vi kanske ska införa hemlös-id. Ungefär som yrkesarbetare ska kunna visa upp id-kort vad dom har licens på vad för jobb dom får utföra. Då vet du också vem du ger pengarna till.

Att hon sen ber om ursäkt ger jag inte så mycket för. En ursäkt efter dom flesta reagerat så starkt känns inte äkta.

Det här är väldigt skrämmande också. Aftonbladet borde mer än skämmas. Otroligt lågt.


 Och ni som röstat att ni håller med. Skäms ni med. Finns ingen humor alls i detta.


Vilken fin värld vi skulle leva i om vi alla var medmänniskor.

Det var väldigt skönt att skriva av sig det här. Känner mig lite lugnare nu. Kram till alla i hela världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar