onsdag 5 december 2012

Mitt dygn i siffror / vart är plogbilen?

4/12
21.30; 2 st Propavan (sömntablett) för jag skulle somna före 00.00 och förhoppningsvis få sova ut, tänkte jag. Dom ska tas en timme innan man ska sova. Skulle bara blogga lite innan sänggående.
23.00; bloggar vidare och känner mig mer och mer trött. Ni får ursäkta om jag skrivit konstigt i kommentarer till er, det är som att vara full märkte jag. Vinglade nästan på väg till toaletten.
23.15; tror det var vid den här tiden jag somnade. Helt slut. I soffan. Med tv;n på. Med kläderna på. Utan att borsta tänderna.

5/12
05.30; Stålmannen går upp och ser att tv;n är på. Han frågar mig om jag kollar på tv och jag skrek rakt ut för jag blev så rädd. Har inget minne av det. Antar att jag gick och lade mig i sängen här, men jag har inget minne av att jag gått dit.
07.00; Stålmannen ringer och säger att det snöar mycket, han tänkte på B1 som sov hos oss och skulle låna min bil. Han sa mer saker som jag inte kommer ihåg. Jag sa bara att jag tagit sömntabletter för att sova. Vilket svar...
10.45; sms från B1 om tacksamhet för lån av bil. Har inte hört sms-signalen.
11.30; sms från Syskon1 om vädret, kaos, inställda turer osv. Med stora bokstäver stod det "STANNA HEMMA". Har inte hört sms-signalen.
13.10; vaknar till och somnar om.
14.00; vaknar och somnar om, igen.
15.00; vaknar av att mobilen ringer (varför hade jag tagit med mig den till sängen???), det var Stålmannen som undra om dom plogat hos oss. Jag fattar ingenting. Är fortfarande lite borta. Kollar ut och säger ja.
15.20; går upp efter ca 15 1/2 timmes sömn!!!!!!!
15.40; går ut för att skotta så Stålmannen kan parkera när han kommer hem. Får knappt upp dörren. Snön går mig upp till knäna. Är det ett skämt? Hemskt. Det går inte fort när jag skottar. Och jag tar många pauser.
16.30; Mannen kommer hem, fick parkera på stora vägen. Vi skottar. Och skottar. Och skottar. Jag tar 100 pausar.
17.00; B1 ringer och undrar om vi vill ha McDonalds mat. Jaaaaaaa.
17.15; går in, hänger upp alla blöta kläder. Färdigskottat så pass att vi kan åka in med en bil men det får plats med två bredvid varandra.
17.30; Stålmannen kommer in och säger att han kört fast när han skulle köra in till oss. På med dom blöta kläderna igen och ut och putta bil (jag ville inte köra). Vi kämpar på medan två bilar står i "kö" för att få komma förbi. Ingen kom ut för att hjälpa till, dom satt bara där och väntade. Grrrr!!!
17.45; Stålmannen lyckas parkera. Första bilen som vänta åker förbi med två killar i stora jackor och mössor. Såg absolut inte klena ut. Skäms på er som inte kom ut och hjälpte till.
18.40; blir förvånad när jag ser vad klockan hunnit bli. Sitter då vid köksbordet och pratar medan vi väntar på B1 som ska komma med maten.
20.30; 30 minuter i varmt bad. Underbart.
21.00; i soffan. Framför tv;n. I pyjamas. Under stor filt. Mysigt.
22.00; 2 st Propavan (sömntabletterna).

Tabletterna hoppas jag blir den enda återupprepningen av senaste dygnet.
Vill ej skotta mer snö.
Ont i kroppen. Ryggen sover redan ;)
Visst ja, glömde skriva att vägen utanför oss inte alls var plogad. Det var bilar som tagit sig fram. Såg fel.
Plogbilen har fortfarande inte varit här!!!!!
Får ont i ryggen bara av att tänka på snövallen som kommer bli när plogbilen äntligen kommer hitta hit.
Hoppas ni alla har klarat er bra i snökaosen idag. Och att det snart slutar.
Glöm inte att lämna en port öppen så att dom hemlösa har någonstans att sova.
Och ni som inte hjälpt en människa i nöd idag. Hoppas ni har mardrömmar inatt.
All världens rosor till er alla som varit en medmänniska idag.

9 kommentarer:

 1. Skottat har jag gjort, det blev dagens friskvård.

  SvaraRadera
 2. Det var detaljerat! Skottat har jag också gjort men inte till så stor nytta ser jag när jag tittar ut denna morgon. Snöar fortfarande och det är kallt! Svinkallt! Kramiz

  SvaraRadera
 3. Mors,,Ja fy för den lede vilket jädrans busväder vi fick..Dessa dagar är det skönt att bo i hyresgus..Ja testa Photoscape du,,jag använder oxå ett bildprogram som heter "Pocasa" det gillar jag enkelt men bra..Haé Kram.

  SvaraRadera
 4. Godmorgon!Enligt den uträkningen så har jag ätit 6 elefanter..... Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
 5. Skotta behöver jag inte, men borsta av bilen på snö stup i kvarten ;) kanske du skall ta propavanen tidigare på kvällen ? Kram

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Hörde om allt snökaos söderut, vi har säkert fått ca 30 cm snö sedan helgen men det har gått bra!
  Hoppas du slipper skotta och får sova lite bättre nu!
  Det borde ju gå att laga en metallljusstake, går det inte att löda fast hållaren?
  Nu ska jag jobba lite!
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 7. Ojojoj... Du kanske skulle nöja dig med ett av dom där pillrena?

  Här snöar det inte :-)

  SvaraRadera
 8. Oj vad du sov, du måste ha haft mycket att ta igen du.
  Så illa att de i bilarna inte kom och hjälpte till att putta, man ska hjälpa till om man kan tycker jag, det är väl inte så svårt (så hade de kommit fram fortare också).

  sv: Tack snälla du för ditt grattis och ja, visst hade han köpt fina blommor:)
  Samma sak här, jag ligger i stort sett varje kväll och tänker tanken på att jag kanske borde uppsöka en läkare, men sedan när jag vaknar på morgonen så är den tanken som bortblåst och än har det inte blivit något besök hos en läkare så det lär nog dröja (speciellt efter att hört och läst flera bloggar om hur de blivit bemötta vad det nu än gäller).
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Vilken Törnrosasömn du åkte på....blev du lite piggare av att sova så länge eller var det bara en tablettsömn! Ja du, vilket väder dom har gett oss däruppe ovan molnen! Kram

  SvaraRadera