fredag 7 december 2012

Illa bemött, är ledsen

Idag var det dags för besök på smärtkliniken. Jag skulle ta upp att jag trodde att jag kanske har Dercum.(mitt inlägg om dercum hittar du här). Trodde att dom skulle veta vad det var.

X sa att dercum hade X aldrig hört talas om. X googlade lite på det och sa igen att X aldrig hört talas om det. Men att jag inte hade det. Hur vet X det???
Jag sa att det stämde in med bl a att jag fick så ont efter behandling och träning med dercum eftersom det står man ska undvika det om man har dercum. Svaret var att det alltid är bra att röra på sig bla bla bla och så upprepades det igen, att X aldrig hört talas om dercum och att jag inte hade det. Hur kan man säga så? Det känns som ännu en kniv i min kropp från vården.


Jag gick därifrån och var mycket ledsen. Oro. Tankar. Ångest. Allt triggas igång.


I morgon ska jag skriva ett långt mail till Sveriges Dercumförening med alla frågor jag har.


Hoppas ni alla har haft en bra dag, kram =)14 kommentarer:

 1. Mors,,den läkaren måste vara alldeles speciell,som kan veta att du inte lider av,något som han inte kan ett skit om..Märkligt..
  Ja du jag har undrat många gånger hur föräldrarna tänker,,Haé Kram.

  SvaraRadera
 2. Godmorgon!Skrämmande att X inte hade hört talas om Dercum!!!Hur kan då X säga att du inte har den?? Gå till en bättre läkare!!!!!!! Kämpa på! Den Svengelskan roar många.Morgonkram!

  SvaraRadera
 3. Snälla snälla ta bort coden ... Jag fick hålla på 4 ggr

  SvaraRadera
 4. Det är ju inte sagt att dom kan allt.
  Kämpa på och lycka till!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Skönt att vädret blev bättre så du kom iväg till din smärtklinik.
  Jag har både fibro och dercum. Många som har fibro har även dercum. Hjälp av läkare med dercum är lika med noll för mej. En gymnast fråga om man kunde dö av det. Jag svara bara med ett leende för jag ogillade frågan.
  Bra att du skriver till dercumföreningen man kan bli medlem där. Såg att du har kontakt med Skåningen. Tror det var hon som kände någon med dercum.
  Svar: min mormor och morfar hade varit gifta över 60 år. Tycker aldrig att man ska dela på ett par som levt tillsammans så länge dom behöver sin trygghet när dom blir äldre.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja hur kan de veta att du inte har det om de inte ens känner till det. Hmm, förstår att du var besviken. Kram

  SvaraRadera
 7. Ledsen att du har en sådan läkare som inte ens försöker. Inte konstigt att du mår som du mår efter det där bemötandet.

  Jo jag läste att du tog sömnpiller, men det är okej, bara det hjälper dig att sova bättre. Jag borde nog uppsöka något ställe och be om det också, för just nu sover jag katastrofdåligt:)

  I min gran har jag bita och silvriga kulor, måste få tag i fler vita för det var mest silver:) men rött och vitt kan säkert vara fint också:)

  Stor kram och ha en fin helg

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Tråkigt när läkare inte lyssnar på de de ska hjälpa! Hoppas du kan får svar när du mailar föreningen!
  Jag är med i lite olika designteam och då blir det att jag skriver på engelska, har fått vara gästartist i en ny nättidning! =)
  Ha en fin helg!
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 9. X vet inte vad Dercum är, men han vet att du INTE har det? Mycket märkligt...

  SvaraRadera
 10. Ibland får man byta läkare och vårdcentral för att få hjälp. Kanske föreningen har något tips på vart man kan vända sig?

  SvaraRadera
 11. Helt rätt, skriv till den föreningen och be dessutom att dom rekommenderar en läkare som kan! Lycka till!Kram

  SvaraRadera
 12. Det var det mest korkade jag hört på länge! Hur kan människan veta att du inte har det när han inte vet vad det är...Sanslöst! Kramiz

  SvaraRadera
 13. Jag hoppas du får komma och prata med någon/några som faktiskt tar dig på allvar och säger de sakerna som du behöver innan. Jag har i stort sett gett upp hoppet om att det finns bra människor inom vården, men du kanske har mer tur än mig.

  Haha ja, nog syns det på min blogg att jag gillar rosa. Den färgen liksom piggar upp mig:) Men om jag ska se till kläder så är favoritfärgen svart, i stort sett hela min garderob ser ut som en begravning. Känner mig tryggast i svarta kläder.

  Kramar

  SvaraRadera