fredag 21 december 2012

Svältande barn pga jullov / det finns fler barn i Sverige

Rädda Barnen kräver att regeringen underlättar för papperslösa och asylsökande gömda barnfamiljer att få tillgång till socialbidrag. Samtidigt vittnar andra hjälporganisationer om att barnen i de här familjerna riskerar att svälta på jullovet, när skolor och dagis är stängda.
SVT  Papperslösa barn riskerar svälta på jullovet.


Jag är lite bitter idag och då reagerar jag så här. Hur kan dom gå i skola och på dagis om dom är gömda? Är dagis stängt på jullovet? Ger föräldrarna sina barn mat först och sen äter dom det som blir över (barnens mättnad är viktigast), eller?

Ska inte regeringen göra allt för alla barn som har det jobbigt? Även dom som redan bor i Sverige? Hos misshandlande förälder/föräldrar, missbrukande föräldrar, elaka föräldrar och fattiga föräldrar. Där finns det barn som inte får mat på bordet, som inte får en vit jul (inomhus) och får mer stryk pga ledighet och stängda skolor. Dom behöver också hjälp.


Jag tänker som så att man hjälper sina "egna" i första hand. För tar man inte ta hand om dom som redan bor här så bör man inte försöka hjälpa andra halvhjärtat. Men alla bör få hjälp, inget barn har valt sin situation.
Två vuxna och två barn lever nu på tvåtusen kronor i månaden, pengar som de får skänkta av en frivilligorganisation. Så står det i artikeln. Då undrar jag om Sverige verkligen är det bästa landet att bo i tills man får asyl. Det är ju hemskt. 2000 kr... – Han får mat under de tre timmarna han är på dagis om dagarna. Men om han vill ha något extra att äta hemma så går det inte. Ibland gråter han för att kan inte kan äta vad han vill, berättar Ramize. Att maten på dagis är det som avgör om barnet kan vara mätt. Hur blir det då på sommarlovet?


Jag gråter för barnen. Mitt hjärta blöder för dom. När får vi se en gala som är till för behövande barn i Sverige? Något som återkommer år efter år. Sveriges Barn Gala. Världens barn ger väl inget till barn i Sverige? Jag hitta inget om det i alla fall.


Det hjälpte att vara lite grinig och googla lite. Hittade Fattiga barn i Sverige


Jättebra att dom finns. Men en gala per år tror jag dom inte skulle ha något mot. Vi i Sverige har visat flera gånger hur mycket vi vill hjälpa andra som har det svårt.10 kommentarer:

 1. Låter ju märkligt att de skulle vara gömda och går på dagis...kan ju inte stämma! Denna helgen är lång så vi på socialtjänsten har öppet ett par timmar på julafton och likadant på nyårsaftonen...sen har vi beredskap på all icke kontorstid så vi finns tillgängliga. Kramiz

  SvaraRadera
 2. Godmorgon!Tänk jag undrade samma saker när jag såg programmet.Barn är väl på dagis om föräldrarna jobbar??Eller?? Svar:Jag tänker och tänker Näää ja kommer inte på var jag köpt godisburkarna!Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
 3. Mors,,Ja visst är det för jävligt att barnfattigdomen ökar i vårt land,och har gjort så under en följd av år...
  Mina 2 aprilveckor på Cypern är ett sätt att ladda batterierna inför den kommande sommaren..Haé Kram.

  SvaraRadera
 4. Tycker oxå så synd om alla barnen.
  Håller med gör insamlingar för vårat land både för barn och våra ålderspensionärer. Shit i alla bistånd som ska skänkas och det är stora summor jö.
  Tänkte på barnen hur mår dom egentligen Hemskt det måste vara att gå hungrig.

  Jag skulle vilja vara med dom hemlösa kommer inte på vad det heter nu, men dagen före julafton kan man fira jul med dom. Ska läsa på mera så jag vet vad dom gör. Men hallå nu vakna hjärnan en hemlös behöver all hjälp året om. Men det är fint att dom får fira jul.

  Jag har satt gränser med data och paddan annars blir jag sittandes alldeles för länge.

  Kram och ha en bra fredag

  SvaraRadera
 5. Ja för många barn är ju maten de får i skolan i stor sett det ända de äter på en dag, så nu när det blir lov blir det jobbigt för dem:(

  sv: men du, då får du gärna ta och skicka ett lass med snö till mig, jag vill då inte ha en grön jul i år igen.
  Visst är den rosa hästen gullig, de orangea tycker jag inte alls om, så det är bara den rosa som passar hos mig, kanske om det hade varit en vit en också.

  Ja hade det mycket fint hos min vän:) Däremot gjorde det mig kanske inte friskare att åka dit, snarare tvärt om, men det kan det vara värt för så trevligt jag hade:)

  SvaraRadera
 6. Ibland undrar jag vart världen är påväg.
  Inget barn borde behöva uppleva hunger och det fruktansvärda i att få gå och lägga sig utan mat i magen. Men samtidigt funderar jag på om alla verkligen gör sitt bästa för att motverka detta.
  När jag jobbade i kassan på ica för många år sedan kom det dagligen in vuxna med barn som handlade via en rekvistition från socialen. Och det som fanns på bandet var väl kanske inte direkt ämnat för barnen... Cigg och kanske en fryst pizza, så även det får mig att fundera.
  Är man lämpad att ens ha barn om man tillgodoser sina egna behov först och låter barnen gå hungriga ?

  SvaraRadera
 7. Inga barn var än de finns i världen ska behöva svälta eller misshandlas!Kram

  SvaraRadera
 8. Jag har funderat mycket över det där med barnfattigdom.
  Om man är så fattig att man inte har råd att ge sina barn mat och kläder. Hur har man då råd att röka, dricka öl och ha hund eller katt? Jag vet att jag generaliserar, men tyvärr ser det så ut i många familjer och då är det prioriteringen det är fel på och inte saknad av pengar! Kramar

  SvaraRadera
 9. Jag vet faktiskt inte vad jag kan säga om det här, utom att alla barn borde ha rätt till en lycklig uppväxt.

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Du har helt rätt, det är många barn här som inte har det bra heller. Jag har sett flera insamlingar till barnen så att de ska få en liten sak till jul, även annat som samlas in för barn och familjer som inte har så mycket!
  Hoppas det funkar med d-vitaminerna för mannen också! =)
  Kram Elenor

  SvaraRadera