söndag 9 december 2012

Jag behöver prata / prinsessa på divan

Jag behöver verkligen prata med någon, precis som några av er har föreslagit. Jag har trasslat in mig i mina egna tankar plus att jag hör allt som vården sagt till mig.  Ångest, oro och depression om vart annat. Huvudet är fullt. Överfullt.

Jag har gått hos beteendevetare, KBT, psykoterapeut och en till KBT;are och dom har jag pratat med enskilt.
Sen har jag gått i stressrehab, en annan stressrehab och avslappning. Alla dom var i grupp och dom som höll i det var KBT;are.
Dom som är i grupp är ett visst antal gånger och sen är det ingen mer kontakt. Dom enskilda samtalen har varit begränsade så där har jag inte heller känt att jag är klar när mina tider är slut.

Nu har jag tid hos psykoterapeut, remiss till Karema och till beteendevetare. Alla läkarna vet om att jag ska gå till olika. Hoppas det blir fler gånger och att det inte känns som personen följer kursboken till punkt och pricka. Känns så trist om det är massa pekpinnar. Ännu värre är dom som inte kan släppa loss alls. Om jag säger något så försvarar dom det jag inte gillar. Varför? Det mår jag inte bättre av.

 När jag har talat ut förut så har det varit i en sådan här fåtölj.


Inte det skönaste man kan sitta i. Jag som trodde man skulle få ligga ner och titta åt ett annat håll. Inte sitta mitt emot varandra med ögonkontakt och ett litet bord mellan fåtöljerna. På bordet är det en liten klocka så dom kan hålla tiden och ett paket med servetter till tårarna som kanske kommer.

Att blogga för mig är som en slags terapi. Jag får skriva av mig. Jag får vänliga, snälla och kloka ord och tips. Ni lever i verkligheten och det är äkta det ni skriver.

När jag bloggar av mig så ser det ut så här för mig.

Mycket bättre än fåtöljen. Jag är en prinsessa på en divan. Ingen som håller koll på tiden. Det är bara att blogga på. Behöver jag gråta lite så får jag uppsöka toaletten för lite papper.

Kramar till er från mig.

8 kommentarer:

 1. Godmorgon! Hoppas att du hittar någon som kan hjälpa dej..Vi har två hundar.Ha en bra dag! Morgonkram!

  SvaraRadera
 2. Hej Prinsessan..Ja det var en bra show,med drag i.Det var 9:onde gången jag såg/lyssnade på deras julshow,dom är bra..Haé Kram.

  SvaraRadera
 3. Men visst är det så! Jag började blogga (2006) av just den anledningen, som terapi...och det fungerade, det blev som en säkerhetsventil för mig. Jag tor att jag utan min bloggterapi vid den tiden skulle blivit helt tokig...nu kunde jag använda bloggen som en säkerhetsventil, där jag släppte ut lite i taget och fick så mycket stöttning och positiv respons...så jag säger bara: tack gode gud för bloggandet!! Kramiz

  SvaraRadera
 4. Hoppas att de skall ge dig något, man tycker att hemma borde vara den skönaste platsen att få prata. Gör de inte hembesök ? Trevlig andre advent till dig! Kram

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte göra annat än att önska dig lycka till och att du får fullt förtroende för någon, så du kan lätta ditt hjärta så mycket som du behöver..... Kram

  SvaraRadera
 6. Tack, jag gillar att hålla på med kort. Alltid en massa ideér som kommer upp som jag kan ha på kort.
  3D har lärt ut en gång tidigare men det har kommit många nya till gruppen som vill lära sig.
  Kan man inte fråga om längre tid när man går och pratar?
  En divan skulle vara mysigt att ha. Fast jag behöver nog sitta på en pall så jag kan hålla mej vaken.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ja det är min mammas Efternamn som ogift. :)

  Har också gått på KBT, och det har hjälpt mig oerhört mycket. Nu håller jag på att avsluta det och sista gången är i Januari..
  Var några veckor sen jag var dit.
  Men det är bra du får prata..

  SvaraRadera