lördag 22 december 2012

Tillvarata varje medmänniskas godhet & erfarenhet

Många människor behöver hjälp. Många människor känner sig inte behövda. Många barn saknar äldre släktingar. Många katter har inget hem. Många som ska gå i pension tror dom inte kommer ha något att göra. Många är ensamma.


Läxhjälp, en vän, ett stöd, ett hem, mat, gemenskap, en "mormor" eller "farfar", någon att fika med,  en medmänniska. En utsträckt hand.I Stockholm så kommer dom inte undervisa fler skolpoliser från och med nästa år. Varför inte låta frivilliga vuxna ta över som skolpolis?Katter hos t ex demensboende har visat sig vara positivt. Bra för dom sjuka människorna och för dom hemlösa katterna. Jag läste att det skulle byggas dagis och äldreboende på samma ställe. Det måste vara toppen för både barnen och dom äldre. Barnen kan t ex lussa för dom äldre och dom äldre kan berätta hur det var när dom var små eller läsa sagor. Att aktivera hjärnan är ju bra.


Dagis till högstadium på samma ställe. Då behöver ingen känna osäkerhet att byta skola och jag tror att det är mindre mobbing om det är så. Alla har sett varandra sedan åtminstone sexårsverksamheten.


All mat som inte kan säljas bör affärerna ge till hemlösa. Alla varor som butikerna slänger bör dom ge till olika hjälporganisationer. Även för miljöns skull.


Kasta aldrig något som någon annan kan ha glädje av. Skänk det till kyrkan, hemlösa, kvinnojourer mm.


Ett leende värmer också.Men glöm aldrig bort dig själv. Du är också viktig och behöver din godhet och erfarenhet. Var rädd om dig.
Ha en underbar lördag.9 kommentarer:

 1. Mors..Tror nog att det gamla "slit o släng" beteendet är på väg att förändras..
  Nu vänder det så man kan ana ljusets återkomst,sakta blir dagarna längre nu..
  Vet inte om Cypernresan är lyxig,jag bor väldigt enkelt,lyxen består av fina möten med de Cyprioter jag lärt känna genom åren..Haé Kram.

  SvaraRadera
 2. Godmorgon!Bra tänkt!!!! Om du får svar var hon köpt burkarna så snälla meddela mej då!Vi hade såna filtar innan i sängkammaren att ta över oss när vi tar en powernap! Ha en bra dag! Morgonkram!

  SvaraRadera
 3. Många tänkvärda ord.
  Och jag VET att djur har en förmåga att göra en dement glad.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Så mycket fina önskningar och många går ju att uppfylla om vi alla ställde upp för varann och oss själva...Här faller snön ner denna dag, tvättmaskinerna går och julklappar ska slås in...oavsett vad som hinns med så är det julafton om två dagar och jul blir det i vilket fall för jorden gick ju faktiskt inte under denna gång heller! Kram på dig!

  SvaraRadera
 5. Så har vi på jobbet, det finns både förskola, gymnasium och korttidsboende i samma byggnad :) Kram

  SvaraRadera
 6. Åker ni till Dalarna på semester så är det ett måste nästan tycker jag att du besöker dalahästfabriken. Kanske hittar du någon som faller dig in i smaken:)

  Haha ja men visst vill man veta exakt allt när man ska iväg. Jag har tur som ska till min familj så har jag glömt något så går det säkert att ordna på ena eller andra viset, som tur är. Värre när man far till utlandet haha:)

  Ha nu en riktigt god jul. Stor kram från mig

  SvaraRadera
 7. Jag brukar skänka till Röda korset eller annan second hand, då kan någon annan få nytta av mina saker istället för att jag slänger dem
  Känns i alla fall som att fler och fler tänker så numera och även skänker till de som behöver kläder och annat!
  Hoppas du har haft en fin lördag!
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 8. Så fint med barn och äldre på samma ställe. Kan tänka mej att dom äldre får mycket glädje med barnen och det kan komma massa minnen.
  Finns säkert många barn som inte träffar några äldre.
  Varför finns det inte en dagmormor-morfar- farmor -farfar.
  Svar: var till min butik idag och hämta paket, gick ej vid den hyllan där dom har flaskorna. Tycker det är svinigt att sälja gammalt. Äckligt med osten ni såg.
  Vår F-kassa har kommit på många som har lurat till sig pengar.
  Ha en fortsatt bra dag
  Kram

  SvaraRadera