tisdag 4 december 2012

Advent bråkar med mig / adventskalender för mannen


När jag tog fram mina adventssaker så bråkade dom lite med mig. Här kommer några bilder på det.
Vi har renoverat sovrummet och tagit bort spikarna som stjärnorna ska hänga i. Dom har fortfarande inte kommit upp. Men stjärnorna är väldigt fina när dom är tända. Vi har röda lampor i dom.

När jag äntligen lyckades knyta snören och fick upp stjärnan så var lampan trasig. Affären nästa och inköp av lampa. Nu lyser den. Men inte här på bilden.


När jag skulle sätta i ljusen i adventsljusstaken var jag tvungen att ta av dom lite eftersom dom var för breda och när jag skulle trycka ner dom så hände det här. Tror tyvärr inte att den går att laga =(

Sen var det dags att hänga upp vår snöstjärna som har lyst upp vårt hem i många år. Men i år lyser inte alla lampor och dom går inte att byta. Men i år får den "hänga" med i alla fall.

Nyinköpt adventsstake och siffror till ljusen. Var snål och trodde jag hade fyra röda ljus hemma. Men dom jag använder nu är också fina. Fast det enda röda ljuset jag hade har jag tydligen tänt en kort stund förut. Men det syns inte på söndag. Sen var det tänkt att jag skulle ha lite saker i adventsstaken också, men så långt har jag inte kommit än. Jag skulle vilja ha mossa, men jag är rädd att det finns djur i den. Vet ni om det är så? Visst ja, när jag skulle sätta fast siffrorna så lyckades jag ha av ett par piggar på baksidan så dom sitter bara med en pigg, men det fungerar ändå.


Dom andra stjärnorna och ljusstakarna fungerar i alla fall. Och den finaste av alla är den jag fick av Barn1 för några år sedan. Min egen isprinsessa. Försökte ta en bättre bild, men lyckades inte.


Är detta en kalender för er män / era män?


10 kommentarer:

 1. Kväller,,Ja det brukar strula med dessa elprylar till varje jul,,Jag har det sparsamt med julprylar,en ljusstake i ett fönster och en ljusslinga på balkongen..Jag använder ett gratisprogram som heter Photoscape,,rätt bra faktiskt..Haé Kram.

  SvaraRadera
 2. Rysligt krångel du har haft det med dina ljus..Bra att du ska få hjälp.Du får kämpa på!! Nattikram!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vilken otur med alla stjärnor och ljusstakar, vad är ljusstaken i för material, kanske går att ordna på nåt vis?
  Isprinsessan är jättefin! Den mossa som finns att köpa på affärn är behandlad och ska vara djurfri, mamma har haft sin i flera år.
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 4. Vad bra att du kommenterade igen, för första gången blev det ingen länk till din blogg, så jag kunde inte hitta dig! Kul att du är tillbaka!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så himla typiskt att allt inte fungerar när det tas fram. likadant vartenda år fast det var helt okay när det sattes bort...undrar om någon smyganvänder det där nere i källaren...hihihi...Kramiz

  SvaraRadera
 6. Alltid ska det krångla!
  Men det är väl inte så dumt med något nytt heller ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. På din snöstjärna kan man inte röra lite på ljusen så dom lyser?
  I stället för mossa kan man ha nötter med skal är fint. Åh vilken söt isprinsessa. Hahaha den adventskalendern var bra.
  Skrev och fråga om hon ville ha lite betalt för skålarna men hon har inte svarat på en vecka.
  Hoppas du får ett bra svar på torsdag på smärtkliniken.
  Kram :-)

  SvaraRadera
 8. Hahaha! Jag tror att det ser likadant ut i alla hus! Det trasslar med än det ena och än det andra innan allt är på plats! :) KRam

  SvaraRadera
 9. Oj, den var verkligen bråkig med dig, adventen... Hoppas det blir bättre nu när du har fått till den :-)

  SvaraRadera
 10. Trist när det strular! Kram

  SvaraRadera