tisdag 11 december 2012

Hjälp en medmänniska / forts på inlägget från inatt

När två timmar gått stannar en man framför mig. Jag ser inte hans ansikte eftersom jag är gömd under luvan. Men jag hör honom klart och tydligt. Han väser föraktfullt "Fy fan, skaffa dig ett jobb!".
Sedan spottar han på mig… 
Att inte bli bemött som en människa, utan som en obotlig och äcklig sjukdom gjorde mer ont än något annat jag varit med om.
Här  läser du hela artikeln av Sofie Strandberg som egentligen inte är hemlös.

I Stockholm ringer dom boende till polisen för att dom ska köra ut dom hemlösa i kylan. Hela artikeln från Metro läser du Här

Jag önskar verkligen att jag hade onödigt mycket pengar för då skulle jag hjälpa dom hemlösa i första hand. Hjälpa dom på det sättet dom vill bli hjälpta på. Så länge får jag hjälpa dom på det sättet jag kan. Genom att köpa deras tidningar. Att hjälpa en jullös.
 Läs om Hjälpstickan Här. Du kan sticka ett värmande bidrag. Bli stödmedlem. Skänka garn (även restgarner) och bidra med porto.        

Det finns säkert mycket mer. Berätta gärna för mig om dom. Vill vara en god medmänniska.

Tillägg till inlägget från i går. Jag tycker att det bl a är politikerna som gör att det blir så larviga diskussioner. Allt ska vara så korrekt och perfekt att vi glömmer bort oss själva. Veiken skrev en kommentar som säger allt.
Vi är inte riktigt kloka i det här landet. Invandrarna har aldrig bett om att vi ska ändra oss. Die Dumme Schweden......
Invandrarna tycker tvärt om att det är exotiskt och trevligt! ... KRam


Det här står i artikeln från Metro som du hittar om du scrollar upp. 
I Hjorthagen pågår sedan 1 november projektet Vinternatt där Stadsmissionen och Frälsningsarmén bedriver härbärge med 40 sovplatser åt inresta EU-medborgare som hamnat på gatan och inte har rätt att nyttja Stockholms stads ”tak över huvudet-garanti”.
Min fråga; får inte dom som har rätt att nyttja Sthlmn stads "tak över huvudet-garanti" sova där också eller får dom "nöja" sig med första bästa parkbänk om det inte finns plats för dom på dom andra ställena?Hittar bara en gammal artikel om det Här
Varken Josefine Midander eller Lovisa Rosell kände till att 30 av 300 platser på juristutbildningen i Uppsala var reserverade för studenter med två utlandsfödda föräldrar när de sökte. När de upptäckte det kändes det som om de blivit lurade av det finstilta i ett kontrakt.
 Båda betonar att de absolut inte har något emot en större etnisk mångfald bland studenterna.
De två låg en respektive två hundradels antagningspoäng under vad som krävdes för att komma in på betyg och fick reservplatserna två och tre på juristlinjen i Uppsala. Båda hade högre intagningspoäng än alla de studenter som kom in på den särskilda kvoten.

Min fråga; jag kommer alltså inte in fast jag har högre antagningspoäng om jag har två eller en svensk förälder om dom första 270 platserna är "upptagna"????? 
Att ta seden dit man kommer behövs inte här. Vi Svenskar ändrar på seder, traditioner, intagningspoäng osv. Varför? Är vi inte lika mycket värda i vissa situationer för att vi är födda i Sverige av Svenska föräldrar? Jag tycker vi går till överdrift ibland.Jag har och har haft flera vänner och arbetskamrater som är födda i andra länder. Dom håller med mig i allt jag skrivit här. Vi har haft många diskussioner om invandrare, mesiga svenskar och ännu mesigare politiker. Dom tycker vi ska vara stolta för att vi är svenskar, precis som dom är stolta för vem dom är och landet dom kommer i från.


7 kommentarer:

 1. Jag håller med Veiken vad gäller invandrare...det är vi som har skapat det som är idag, inte invandrarna. Klart att alla ska ha rätt att få tak över huvudet, men sen finns det en kategori som inte vill ha hjälp fast i 15-20 minusgrader så stannar nog ingen ute. Jag är emot särbehandling av alla slag...självklart måste vi människor hjälpa varann! Kramiz

  SvaraRadera
 2. Mors,,Ja ,man undrar hur somliga tänker,,varför får vi inte ha våra traditioner i fred,det verkar som det finns för många dumhuvuden som ska utmärka sig...
  Ja isterband är så jädrans gott,jag gör ofta mat så det räcker i flera dagar..Haé Kram.

  SvaraRadera
 3. Godmorgon på dej! ha en bra dag! Morgonkram!

  SvaraRadera
 4. Tack, det har inte jag tänkt på att dom påminner om Lisa Larsson figurer.
  Har stickat lite till dom hemlösa.
  Är inte riktigt säker på om man kan lämna till dom hemlösa på Stickhjälpen.
  Hur fasen kan en vuxen människa ställa sig och spotta på någon.
  Jag har läst mycket och köpt Raine Gustavssons böcker. Där man fått följa hans dagar som hemlös. Raine dog i somras.
  Sluta och skicka massa hjälp till andra länder. Hjälp våra hemlösa, äldre och skolbarn istället.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Bra att kunna hjälpa andra, hjälpstickan känner jag till. Jag har hjälpt till en hel del med "Sticka för livet" då jag har virkat sjalar och halsdukar, de säljs för 150 kr och pengarna går till barncancerfonden. :) Kram

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag tänkte kolla upp var man kan skänka lite gamla vinterkläder som är hela och fina, med tanke på all snö vi får så kan nog en del behöva dem nu! De säljer tidningar här också, men inte sett någon som gjort det nu!
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 7. sv: Tack snälla. Ja ischoklad är verkligen simpelt att göra, så det ska du nog orka med. Jag kommer nog mest göra olika ischoklad sorter i år som julgodis, har inte så mycket annan ork nu när jag blev dålig. Men än är det ju några dagar kvar till jul så jag hoppas att jag piggnar till innan dess, men just nu ser det mörkt ut:(

  Stor kram

  SvaraRadera