lördag 15 december 2012

Igår svart idag grått imorgon jul

Igår var allting kolsvart efter besked från jobbet (inlägget nedanför). Efter jag pratat med jobbet så ringde jag facket och fick till svar att dom inte kan sparka mig, men jag kan bli uppsagd om det inte finns någon tjänst. Men F ville sätta in sig i det hela innan F uttala sig mer om det.


Efter det så sov jag och sov. Åkte och handlade med Stålmannen på eftermiddagen. Åt uppvärmd mat och somna i soffan sen. Vaknade 23.00 och somna 06.00. Var tvungen att gå upp 13.30. Då var jag fortfarande trött. Av 26 timmar sov jag 17 timmar. Jag blev helt utmattad av beskedet.


Idag har det inte varit lika hemskt. Dagen var lite mer grå än svart. Jag har fått svar från Dercum förbundet och länk till en läkare som kan om Dercum och som många rekommenderar. Härligt. Hon skrev också att jag inte ska göra sådan som jag får ont av. Skönt att veta att jag valde rätt när jag bestämde mig för att inte träna. 30 minuter skratt är som 10 minuter på gymmet.


I morgon blir det tjuvstart av julen eftersom några kommer vara utomlands på julen. Det har städats lite och gjorts julskinka idag. Resten har vi fuskat med. Köpta pepparkakor, köpt färdig rostbiff osv. Vi har tur, en som kommer är så snäll som tar med sig hembakta lussekatter. I morgon ska jag slå in julklappar. Om några timmar alltså...


Ha en bra lördag.

 

11 kommentarer:

 1. Ja,då gjorde du rätt i att inte träna.
  Klart att man inte ska göra saker man får ont av.
  Hoppas att löser sig.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Godmorgon! Vad bra att du ska få komma till en läkare som kan Dercum.Du ska se det ordnar sig till sist! ha en bra dag! Morgonkram!

  SvaraRadera
 3. Mors,,Lite har det ljusnat för dig i alla fall..
  Ja du dessa pepparkakor skulle säkert sälja bra,om dom funnits i handeln,och inte bara på bild..Haé Kram.

  SvaraRadera
 4. Mors,,Ja klart man skulle tjäna en liten peng,men min sylt är inte till salu,den ska förgylla min tillvaro i jul,,varm sylt o glass,,smaskens..Haé Kram.

  SvaraRadera
 5. Gott att höra att det inte är lika svart längre...Klart du inte ska göra sådant som ger dig mer ont, det säger sig ju självt...Tjuvstartat med julen nu på morgonen, skicka så gott! Kramiz

  SvaraRadera
 6. Nog landar man lite när man har fått sina tankar att smälta, bra att du kollar upp vad du har för rättigheter. Kram

  SvaraRadera
 7. Jamen God Jul på dig då! :-)

  PS: Det där med "rostbiff" kom lite överraskande, det har vi aldrig haft på vårt julbord.

  SvaraRadera
 8. Jag har inte heller så roliga minnen egentligen. Känns dock på ett vis lättare att plugga med vuxna människor.. Men nu har jag inte varit på flera månader, när jag jobbar heltid och under sommaren jobbade jag på ett äldreboende..

  SvaraRadera
 9. Ursäkta att jag tjatar. Du kan inte bli uppsagd under pågående sjukskrivning och arbetsgivaren har ett omfattande rehabiliterings och omplaceringsansvar! Ditt fack måste undersöka alla möjligheter hur/vad AG (arbetsgivaren) kan göra för dig! Las gäller!

  SvaraRadera
 10. sv: Ja men jag tycker deras lack är kanonbra och de har många fina färger:)

  Okej, ja det är jobbigt det där när många säger olika saker, då vet man inte vem man ska lyssna på, men jag tycker inte du ska träna för en du varit på en utredning om det är den där sjukdomen du har. Var rädd om dig. Vissa stunder får man helt enkelt lita på att man själv vet vad som är bäst för sig själv och i ditt fall då inte träna:) Busenkelt haha.
  Kramar

  SvaraRadera
 11. Säger som Veiken, dom kan inte sparka någon du är ju under utredning. Ditt jobb kanske inte vet eller framför allt kan om lagar och förordningar.
  Härligt att du fick så fin respons från Dercumförbundet.
  Kram

  SvaraRadera