torsdag 29 november 2012

Börjat städa / ont i ögonen / irriterande hostattacker

Jag blev inspirerad  av alla bilder med stjärnor och ljusstakar så idag har jag tvättat fönster och börjat sätta upp advent så det börjar bli riktigt mysigt här nu. Det här är senaste stjärnan vi inhandlat. Jag är kär i den.

                     

Som ni såg i mitt inlägg igår så säger vården så olika saker till mig. Jag har lite svårt att få fram det jag vill nu för tiden eftersom jag har hört så mycket olika och känt att en del inte tror på mig. Att jag bara gnäller. Det är bättre att ställa frågor här. Det finns alltid någon som har samma åkomma/problem eller känner någon som ha det. Och här får jag det viktigaste av allt EMPATI.
                                                                    

Min fråga är om man kan ha t ex fibromyalgi i ögonen? Eller något annat. Jag har ofta ont i ögonen. Dom svider, det rinner tårar, det smärtar bakom ögonen, jag har dimsyn det kan kännas som att jag har öppna rivsår i ögonen. Om det är kallt eller blåser ute blir det värre. Ibland måste jag blunda hårt eftersom det svider så mycket när tårarna rinner. Jag kan inte hacka lök för det är en riktig plåga för ögonen, jag kan inte ens vara i rummet bredvid om någon annan hackar lök. Jag är ljuskänslig, jättejobbigt att vara i solen. Ibland är det jobbigt med mörker också. Ser streck i brunt eller blått men det är inte så ofta. Har varit hos öron/hals, ögonläkare, synfältsundersökning och hos en till ögonläkare nyligen. Allt är perfekt. Syn, gula fläcken, pupillen och det andra dom kollar.  Har ni en aning om vad det kan vara? Eller vet ni vart jag kan vända mig för att få hjälp. Det är tydligen inte ögonen det är fel på, fast det är dom som bråkar med mig. När jag nämnde strecken för en ögonläkare sa hon att det hade med hjärnan att göra,, ej ögonen.

                                                    
                                                       
Sen måste ni hjälpa mig med namn på en bra hostmedicin. Jag blir galen på allt detta hostande. Jag hör inte vad dom säger på tv:n, extra jobbigt om det är svenskt program. När jag ska säga något så hostas det. Hela nätterna hostas det. Jag är så less. Vet ni något som hjälper? Jag måste inhandla det omgående i sådana fall och ge det till StålMannen så jag slipper höra honom hosta hela tiden. För det är ju mest synd om mig..... =)

                                                             

8 kommentarer:

 1. Det är en sak som är skönt med att skriva på bloggen, att man får förståelse och kloka åsikter från läsarna. Ibland är de smartare än läkarna/vårdpersonal.

  Hemmaträning är väl jättebra, och att bli svettig och andfådd tycker jag att man ska bli när man tränar, då har man tagit i så mycket man orkar:)
  Stor kram

  (Ps. Vet inte om du missar att fylla i dina uppgifter när du skriver en kommentar till mig, för din bloggadress kommer inte med, bara ditt namn?)

  SvaraRadera
 2. Godmorgon, godmorgon! Jobbigt med hosta...det finns bra hostmediciner, men det beror på vilken hosta det är. Bäst slemlösande är Acetylcystein men då får man be doktorn skriva ut det. Viktigt att inte ta slemlösande på kvällen för då blir det ett himla hostande på natten, Det är bättre att ta Noskapin på kvällen och det är receptfritt. ögonen har jag ingen aning om vad det kan vara för fel, men det låter väldigt jobbigt. Kramiz

  SvaraRadera
 3. Mors,,Ja du,man funderar ibland hur föräldrarna tänkte när dom gav sina barn namn...
  Där hamnade man på pottkanten,,inte en susning vad du drabbats av,,och du får väl en massa olika besked kan jag tro,av vården...Här är det full vinter nu..Haé Kram.

  SvaraRadera
 4. Här ska det oxå upp adventstakar i alla fönster och så ska jag fixa ljusstakarna med levande ljusen har tre stycken.
  Många bra svar man får när man bloggar tycker jag.
  Med fibron har man ju så konstig värk överallt.
  Ögonen är ett problem jag har just det med dimsyn när vi går och handlar så drar gubben vagnen och jag går och plockar sen när jag ska tillbaka till honom ser jag inte var han står. Jobbigt att ställa in blicken eller vad man säger.
  När jag läser om dina ögonproblem upplever jag samma saker som dej. Har haft fibro i många år och aldrig fått ett vettigt svar av någon läkare.
  Hoppas du får lite svar på det du undrar om.
  Hosta har jag fått höra att man ska dricka mycket vatten.
  Shit blev många bokstäver nu.
  Ha en bra fredag
  Kram från Skruttmärtha

  SvaraRadera
 5. Här ska också julpyntas idag - alla grejer fram på en endaste gång. Bara jag får mig upp ur soffhörnet, vill säga... ;-)

  sv: Jag vet inte var wettexarna är inhandlade, men Designtorget brukar ha fina. Det enda jag vet om vitlöksskalaren är att den är köpt i Örnsköldsvik. Du kan kolla med Camilla vilken affär det var:
  http://cammo69.blogspot.com.es/
  :-)

  SvaraRadera
 6. Ja, nu så kom länken till din blogg med, perfekt:)

  Haha, jag har i och för sig inte varit hos någon direkt psykolog, men när jag gick till någon annan sådan där "psykbehandlare" då fick jag sitta på en vanlig stol. Jäkligt obekväm var den också haha. Att sedan han var en idiot gjorde ju inte att mötet var bekvämare - behöver jag säga att det inte var många besök han fick av mig haha.

  Hoppas du får en riktigt fin helg.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så söt stjärna, mysigt med advent, jag skall ta mitt stök här imorrn och då lär det komma upp en del bilder. Tråkigt med dina ögon, har ingen aning om vad det skulle kunna vara. Jobbigt att ha problem och inte veta vad det är. Kram

  SvaraRadera
 8. Stjärnan är ljuvlig :) Tyvärr vet jag inte så mycket om fibro, men det finns mediciner som stryper hostan totalt. Receptbelgda såklart! Kram

  SvaraRadera